Sayfalar

22 Ekim 2012 Pazartesi

İNTERNET REKLAMCILIĞI

   İnternetin ekonomik alanda büyümesi, doğaldır ki internet reklamcılığı konusunu da daha ön plana çıkarmıştır. Kavram olarak daha yeni yeni kendini göstermeye başlayan web ya da internet reklamcılığının, gelecekte bir numaralı reklam sahası olacağının işaretlerini veriyor dünyadaki gelişmeler.İnternet üzerinden reklamcılığın, geleneksel reklam anlayışlarına göre bazı açılardan üstün yönlerini görebiliriz. Sadece marka bilinirliğini arttıran avantajları değil, reklamın hedefine ulaşıp ulaşmadığı ve hedefin bu noktadaki tepkilerini belirleme fırsatı sunuyor olması gibi. Özellikle de reklam verenler açısından.Bu üstün yönlerden (Ya da fırsatlardan) biri, reklamınızı ulaştırmak istediğiniz kitleyi hedefleyip takip edebilme kolaylığı. Geleneksel reklam süreçleri, bu konudaki başarı ve verimliliği tam olarak ölçme konusunda yeterli araçlara sahip değilken, Internet, barındırdığı teknolojik olanaklar sayesinde bunu ölçebilmektedir. İnternet reklam sunum yöntemleri ile küçük bir reklam bütçesiyle hedef kitleyi bulmak ve bu ulaşılabilirliği ölçmek çok kolay.   http://www.kobitek.com/internet_reklamciligina_bir_

YÜKSELEN MARKALAR

VOLKAN GRUP;

  Ülkemizin yükselen markalarından 'Volkan' 44 yıllık tecrübesi ile itfaiye araçları yapımında  rekordan rekora koşmaya devam ediyor.Zürafa logosu ile sürekli daha yükseği hedefleyen Volkan yangın söndürme teknolojileri son olarak 55 metre merdivenli , 44 metre asansörlü ve 8x8 uçak söndürme araçları ile sektörde;  ülkemizde lider, dünya da ise 4.sırada yer almaktadır.İhracat olarak 40 ülkeye çalışan Volkan Yangın Söndürme Teknolojileri son teknolojlerin üretime adaptasyonunu sağlayan yenilikleri takip eden, Volkan müşterilerine kalite ve koşulsuz müşteri memnuniyeti anlayışı ile akılcı çözümler sunmaktadır. Üretim teknolojilerinin tüm imkanlarından faydalanan tesiste kalite ve ileri teknoloji daha kısa sürede , daha düşük maliyetlerle üretilmektedir.
                                                                                                               http://www.volkan-online.com/


SON 10 YILIN YÜKSELEN YILDIZI: BAU

   Bahçeşehir Üniversitesi “Son 10 Yılda Yıldız Olan 50 Marka” arasına girdi.
Turkish Time Dergisi tarafından hazırlanan habere göre; Bahçeşehir Üniversitesi “10 Yılda Yıldızı Parlayan” markalardan biri oldu. Kabuk değiştiren Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan bu 50 marka arasında Pegasus, Sarar, Denizbank, LC Waikiki, Koton, TAV, TTNet gibi önemli şirketler de yer alıyor.
   Selçuk Oktan ve Esra Kızıltan imzalı haberde bu markaları başarıya götüren en önemli neden olarak risk alıp yollarına devam etme kararlılığı gösteriliyor. Aynı şekilde yatırımlarının sürekliliği ve sürdürülebilirliği, yeni konsept geliştirme becerileri ve pazarlama ve satış sürecindeki yeni yönetim algıları da onları diğerleri arasından çekip yıldızlaştıran etkenler haline gelmiş.
   Turkish Time "Yıldız olan 50 Marka"dan biri olarak gösterdiği Bahçeşehir-Uğur Eğitim Kurumları’na da özel bir bölüm ayırmış. Dergi Bahçeşehir’in başarısını ise şöyle tarif ediyor:
“Bir eğitim grubu olarak, Türkiye’nin en dikkat çekici iş hikayelerinden birine imza atan Bahçeşehir-Uğur Eğitim kurumlarının çıkışı Bahçeşehir Üniversitesi’nin yükselişine paralel ilerliyor. Enver Yücel’in önderliğinde Bahçeşehir Üniversitesi İstanbul’un merkezindeki lokasyonunu doğru biçimde kullanarak hem öğrenciler, hem de öğretim kadrosu açısından bir çekim noktası yarattı. Bugün 9 fakülte ile eğitim hayatına devam eden Bahçeşehir Üniversitesi’nin 14 bini aşkın öğrencisi bulunuyor.”

16 Ekim 2012 Salı

ÜRÜN YERLEŞTİRME

   Yeni nesil reklamcılık olarak da tanımlanan “Ürün Yerleştirme, şirketler ve yayıncılar tarafından çok sevildi. Yürürlüğe girdiği 2011 yılının Haziran ayından bu yana 35.5 saat gizli reklam yayınlandığı açıklandı.
   Daha çok dizilerde kullanılan bu yöntemde ürünün bir şekilde senaryo içinde ya da görsel olarak tanıtımı yapılıyor.
Şirketleri ve reklamları yakın takibe alan Nar Ajans, 7 aylık süre içinde dizi ve programlarda yayınlanan gizli reklam sürelerinin 127 bin saniye yani 35 saati geçtiğini duyurdu.
   Yurt dışında yıllardır uygulanan bu yönteme rağbet gün geçtikçe artarken markalar, hedef kitlelerine uygun programlara yöneliyor. Hollywood filmlerinde aktörlerin kullandığı arabadan, çalıştığı bilgisayara kadar bu yöntemin hayranlık uyandırmak ve reklam için kullanıldığı biliniyor.
   Nar Ajans'ın verilerine göre Türkiye'de en çok tercih edilen alanın diziler olduğu, 36 farklı dizide toplam 15 bin saniye yani 4 saat ürün yerleştirme kullanıldığı belirtildi.
Dikkatleri üzerine toplayan markalar ve dizilere bakıldığında Uludağ Limonata'nın spor programlarında sıkça kameraya takıldığı gözleniyor. Yeni yayına girmesine rağmen karakterlerinin gezindiği sokakta Denizbank, Turkcell ve KFC gibi tanıdık markaların yer aldığı “Yalan Dünya”, gizli reklamın en çok tercih edildiği diziler arasında yer alıyor.

Daha fazlası için: Ürün Yerleştirme Çok Sevildi http://www.reklam.com.tr/reklam-yazilari/urun-yerlestirme-cok-sevildi/289#ixzz29TPhHdZv

MARKA

MARKA;

   Kavram olarak marka; Bir firmanın mal veya hizmetlerini bir başka firmanın mal veya hizmetlerinden ayırt etmeyi yarayan kişi adları, sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayınlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işarete marka denilmektedir. Marka mal veya ambalajıyla da tescil ettirilebilmektedir. Marka; bir işletmeyi işletme adı, kişi ismi, ticaret unvanı vb. ibarelerle diğer işletmelerden ayırt etmeyi sağlayan işaretler bütünüdür.

MARKA SAHİBİNİN HAKLARI;
   
   Markaların tescil kapsamındaki mal veya hizmetlerle ilgili olarak tescil sahibine kullanım hakkı verilmektedir. Markaların başkalarına devri mümkündür. Marka teminat olarak gösterilebilir. Marka işletmeden bağımsız olarak haciz edilebilir. Marka,tescilli mal veya hizmetlerin bir kısmı için lisans sözleşmesine konu olabilir. Marka bir malvarlığıdır. Hukuki ve cezai anlamda marka sahibinin birçok hakkı vardır. Marka hakkına tecavüzün ciddi yaptırımları mevcuttur.Unutulmamalıdır ki Türkiye'de marka tesciline tek yetkili mercii Türkiye Patent Enstitüsü'dür.

15 Ekim 2012 Pazartesi

Kişisel Markalaşmanın 10 Altın Kuralı

1. Kendi değerini bil, benzersiz olduğunu unutma: Bir kişisel marka denetlemesi yap.
2. Büyük resimde ufak sekmeler yarat: SWOT analizi yap (güç,zayıflık,fırsat ve tehditler
3. Rekabetten kaçma: Rekabetle ilgili eğitimi ihmal etme.
4. Doğru noktayı bul: Hedeflerine ulaşmak için doğru stratejiye odaklan.
5. Kendi etkili sunmanın gücünden faydalan: Görsel kimliğin ilkelerini öğren.
6. Kelimelerin gücünü kullan: Sözel kimliğin ilkelerini öğren.
7. Pazarların düşünce biçimini kavramaya çalış: Hedef pazarında mücadeleye gir.
8. Sosyal ağını genişlet ve görünürlüğünü artır: Bir yerlerde bir şeyler için birilerinin aklına senin geliyor olman lazım.
9. Kişisel marka aksiyon planına göre hareket et: Belirli taktikler geliştir ve bir takvime bağlı olarak uygula.
10. Hep ilgili ve odaklı kal: Ne yaptığını ölçümle.
        Kaynak: Sen Bir Markasın

13 Ekim 2012 Cumartesi

Pazarlama Kavramının Tanımı;

Bir profesör, yüksek lisans öğrencilerine pazarlama kavramlarını anlatıyordu:

1. Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz ve yanına giderek “Çok zenginim. Evlen benimle!” dediniz. Bu, doğrudan pazarlamadır.

2. Bir grup arkadaşınızla katıldığınız partide büyüleyici bir kız gördünüz. Arkadaşlarınızdan biri kızın yanına gitti ve sizi işaret ederek kıza “O çok zengin. Evlen onunla!” dedi. Bu, reklamdır.
3. Katıldığınız partide büyüleyici bir kız gördünüz ve yanına gidip telefon numarasını aldınız. Ertesi gün arayıp “Çok zenginim. Evlen benimle!” dediniz. Bu, tele pazarlamadır.
4. Katıldığınız partide büyüleyici bir kız gördünüz. Kalkıp kravatınızı düzelttiniz, ona doğru yürüyüp içkisini tazelediniz, arabanın kapısını açtınız, çantasını düşürünce eğilip aldınız, küçük bir gezinti teklif ettiniz ve sonra “Bu arada ben çok zenginim. Benimle evlenir misin?” dediniz. Bu, halkla ilişkilerdir.
5. Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz. Yanınıza geldi ve “Duyduğuma göre çok zenginmişsiniz. Benimle evlenir misiniz?” dedi. Bu, marka bilinirliğidir.
6. Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz. Yanına yaklaşıp “Ben çok zenginim. Evlen benimle!” dediniz. Suratınıza okkalı bir tokat yapıştırdı. Bu, müşteri 
geribildirimidir.
7. Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz. Yanına yaklaşıp “Ben çok zenginim. Evlen benimle!” dediniz. O da sizi kocasıyla tanıştırdı. Bu, arz-talep uyuşmazlığıdır.
8. Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz. Yanına yaklaştınız, ama siz
birşeyler söyleyemeden önce biri gelip ona “Ben çok zenginim. Benimle evlenir misin?” dedi ve kız onunla gitti. Bu, sizin pazar payınıza göz koyan rekabettir.
9. Katıldığınız bir partide büyüleyici bir kız gördünüz. Yanına yaklaşıp “Ben çok zenginim, evlen benimle!” diyecekken kariniz geldi. Bu, yeni pazarlara girememektir.